Twitter ja tehokäyttö, mitä se tarkoittaa?

Luen itseni Twitterin tehokäyttäjäksi. Käytän palvelua sekä työkäyttöön että siviilikäyttöön, tai näiden sekoitukseen. Tavoitteeni on oppia muilta ihmisiltä, keskustella aiheista tai aiheiden vierestä ja osallistua etänä joihinkin tapahtumiin seuraamalla livetwiittausta. Ajattelen että palvelu on kuten suhteellisen rento iso konferenssi, jossa voi välillä hassutella ja välillä puhua asiaa, eli olla ns. kokonainen ihminen.

Mielestäni “tehokäyttö” on sama asia kuin tavoitteellinen käyttö. Se ei välttämättä tarkoita joidenkin tiettyjen numeroiden seuraamista, ellei vaikka sitten seuraajien määrä ole joku tavoite. Joillekin on myös tärkeää se, että jos vaikka minä seuraan jotakin niin tämän jonkun pitää seurata takaisin. En ymmärrä tällaista ollenkaan eikä minua oikeastaan kiinnosta jos joku seuraa tai on seuraamatta. Mutta, se on yksi tämän palvelun hienouksista että siitä saa juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Seuraaminen, karsinta ja valikoiminen

Materiaalia on paljon, miten selvitä sen keskellä? Olen yrittänyt soveltaa Clay Shirkyn klassista lausetta Twitteriin: “there’s no information overload, there’s only filter failure” eli kovalla kädellä kääntäen “älä seuraa roskaa”. Tässä on kaksi puolta, laadun seuraaminen  ja roskan karsiminen. Roskalla en nyt tarkoita mitään loukkaavaa ketään kohtaan vaan sitä, että jos joku sisältö tai linja ei omia tavoitteita palvele niin miksi pitäisi sellaista seurata?

Omalla kohdallani siis aina välillä teen joko unfollowers.com:llta tai manageflitterilla sellaista siivoamista, että poistan kaikki epäaktiiviset (eivät ole kuukauteen tai pariin postanneet mitään). Muuten arjessa poistan seurattavista sellaiset, jotka eivät tuota mitään relevanttia tai eivät ole henkilökohtaisesti tuttuja yms.

Itse seuraan isoa määrää ihmisiä, osaa siksi että tuottavat laadukasta sisältöä (yllättävän harvinaista), osaa siksi että tunnen henkilökohtaisesti, osaa siksi että materiaali on äärettömän hauskaa.

Listat 

Toinen hyvä väline informaatioähkyn torjumiseen ovat listat, sekä omatekemät ja myös muiden tehokäyttäjien tekemät. Esimerkiksi Robert Scoblen Tech News -lista on hyvä teknologia-aiheiden seuraamiseen. 451 uutislähdettä!

https://twitter.com/Scobleizer/lists/tech-news-brands

Työkaluja

Työkaluista suosikkini on Tweetdeck, jossa voi tsekkailla useita listoja ja hakuja vierekkäin. Käytän itse sitä Chromen lisäosana, muitakin vaihtoehtoja on.

Pauliina Mäkelä on tehnyt ison listan erilaisista tehokäyttäjän työkaluista, tsekkaa ja käy lisäämässä omat vinkkisi:

http://kinda.fi/posts/kuinka-kaytan-twitteria-tehokkaasti

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s