Mitä yhteistä on #ello :lla, #google+ :lla ja #yammer :lla? #työvälineet #ihmiset #historia

Tänä päivänä ei ole pulaa kaikenlaisista työtä helpottavista teknologisista välineistä. Miksi niitä ei sitten hyödynnetä täysmittaisesti? Onko kyse muutosvastarinnasta vai välineiden huonoudesta? Ehkä ylitarjonnasta?

Ehkä kyse on myös ainakin osittain sosiaalisesta työympäristöstä? En tarkoita nyt “kulttuuria”, vaan sitä että jokaisessa työyhteisössä on keinoja hoitaa tietyt asiat, kuten vaikka se että miten projektien viestintä hoidetaan. Saattaa olla että kuvio ei ole maailman optimaalisin mutta se toimii tarpeeksi hyvin. Vähän kuten sähköposti.

Sitten jostain tulee joku uusi tuote, josta sanotaan “tämä mullistaa työnteon ja mahdollistaa että teet jatkossa asiat näin ja noin, voit heittää vanhat kuviosi roskikseen ja siirtyä täysin käyttämään tätä hienoa ratkaisua”. Ihan kuten Google+ tuli aikoinaan jo Twitterin ja Facebookin täyttämään maailmaan, tai Ello äskeittäin. Ok, voi olla että osa kuvioista on paremmin mutta huomioimatta jää että ihmisillä on näissä erilaisissa ympäristöissä ei vain omaa vaan myös yhteistä historiaa. Se on arvokkaampaa tai painavampaa usein kuin joku tekninen edistysaskel. Uuden pitää tuoda jotain paljon parempaa kuin vanha, tai sille pitää olla joku ihan oma käyttötarkoitus. Pitää luoda uusia rutiineja, jotka oikeasti helpottavat yhteisön elämää jollain tavalla. Uuden välineen pitää palvella jotain parempaa yhdessä mietittyä toimintatapaa.

Esim. Google+:ssa on Hangouts, jota ei ole muualla. Ellossa taas, no siitä en tiedä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s