Mitä tehdä hyytyneelle #yammer:lle? #esn

Sam Marshall antaa alla olevassa artikkelissa hyviä vinkkejä siihen miten joskus innolla käynnistetyn mutta sittemmin hyytyneen Yammerin voi elvyttää.

Kyse ei ole mistään taikatempuista. Yammerin yksi akilleen kantapää on ehkä se, että se on niin kovin helppo, nopea ja kätevä ottaa käyttöön. Siinä ei välttämättä tule miettineeksi että mikä Yammerin rooli firman viestintäkokonaisuudessa on ja mitä sillä oikeastaan halutaan saada aikaan. Pahimmillaan siitä tulee pienen piirin kiva kokeilu, joka unohtuu.

Vinkit:

  • mieti (mielellään yhdessä eri osastojen edustajien kanssa) mikä rooli Yammerilla on firmasi viestintäkokonaisuudessa, MIKSI se on ylipäätään hankittu ja huolehdi siitä että kaikki tietävät sen
  • tee business case, edes suuntaa-antava, jotta voit perustella välineen käyttöä eri puolille – pelkkä keskustelu ei aina riitä arvoksi (yksi simppeli esimerkki on ajan säästäminen kun turha sähköposti vähenee, JOS tietyt massakommunikaatiot viedään Yammeriin)

Jos kaipaat Yammerin suhteen lisäapuja, Sulava tietysti auttaa:

http://www.sulava.com/palvelut/yammer-liiketoiminnan-tukena/

Tuolla Sam:n artikkeli, kannattaa lukaista ja hoitaa homma kuntoon. Käyttämätön hyvä viestintäväline on vain turhaa painolastia!

“Plenty of companies have early success with Yammer. And then it stalls. Or they hit growing pains and the early enthusiasm wanes.

This scenario can happen to any enterprise social network (ESN), but it seems most pronounced in Yammer, partly because Yammer has such a large market share, but also because its freemium model means that the usual business-case test criteria (and the useful thinking that goes with it) can get bypassed.”

http://www.cmswire.com/cms/social-business/what-to-do-when-yammer-adoption-stalls-026887.php

Posted in esn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s