Miten rakentaa helposti ja halvalla responsiivinen organisaatio? #uusityö #tietotyö #johtaminen

Tulevaisuuden, tai oikeastaan jo tämän päivän organisaatiot ovat parhaimmillaan responsiivisia. Lähinnä siksi koska muutoksen tahti on niin kova, että kannattaa olla kykeneväinen muuttamaan suuntaa nopeastikin. Miten tällaiseen päästään helposti ja halvalla?

  1. johdetaan: eli päätetään yksinkertaisesti että halutaan toimia tällä tavalla -> tehdään tarvittavat muutosjohtamiseen liittyvät asiat. Varmistetaan että johtaminen ja palkitseminen tukee tätä toimintaa ja että kaikki palvelee sitä mitä organisaatio yleensä haluaa saada aikaan.
  2. hoidetaan ihmisille minimitason teknologia, jotta hommat hoituvat milloin ja mistä tahansa ja niin että tieto kulkee ja niin että uusien ryhmien, verkostojen ja tiimien muodostamiselle on myös työvälineiden tasolla tuki. Eli siis käytännössä tietenkin kaikki perustyökalut pilvipalveluina, online-kokoukset, ESN, sähköpostit, pikaviestit jne. Peruskamaa, ei mitään ihmeellistä, vaan tämän päivän tai jo eilisen normaalit työvälineet.

Siinä se. Aika helppoa. Ok, toki “hieman” yksinkertaistan tarkoituksella. Pointtina ehkä se, että on aika turhaa lähteä joku tekninen häkkyrä edellä rakentamaan uuden työn tekemistä jos koko organisaatio ei ole mukana siinä. Sen sijaan että mietittäisiin että “miten me saadaan käyttäjät tai johto käyttämään tätä härveliä” mietitään mikä on kokonaisuus ja miten erilaiset härvelit palvelevat sitä.

Tuolla lisää kaikkien ottamisesta mukaan:

http://www.cmswire.com/cms/social-business/why-collaboration-solutions-fail-infographic-026808.php?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr.it-cmswire&utm_campaign=socialmedia

Tuolla aiheesta responsiivinen organisaatio lisää:

http://www.theresponsiveorg.com/manifesto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s