Työvinvointi on nyt megatrendikästä, vaikka sitä ei ole olemassa @kukkalaakso #istujakuole

Kai tiesitte että jos istuu niin kuolee? Tarpeeksi pitkällä aikavälillä tietysti jokaisen elämän jatkumisen todennäköisyys on nolla mutta nyt puhutaan siis toimistotyön vaaroista ihmiselle. Kukka Laakso, jonka nimen saan kunnian nyt dropata sillä oikeutuksella että olemme kisanneet usein yhdessä aikanaan, on kirjoittanut kirjan aiheesta nimeltä Nouse ylös! Toimistotyöläisen kuntokirja. Linkki on tuolla ihan alla kuten myös Kukan oma postaus aiheesta, joka liippaa tämän postauksen otsikointia.

Työhyvinvointia ei ole olemassa, sanoi Jaakko Heinimäki yhdessä tapahtumassa. Hän viittasi siihen että jos ns. siviilissä menee huonosti niin ei ole todennäköistä että optimaalisinkaan taukojumppa toisi ihmiselle hyvää oloa töissä. On silti tärkeää että yritämme kaikin keinoin saada ihmisiä edes vähän liikuttelemaan raajojaan, jotta emme hukkuisi elintasosairauksiin ihan liian nuorena, varsinkin kun elinajan odote pitenee koko ajan.

Lisäksi, hyvinvointi yleisellä tasolla on megatrendi (Sitran materiaali, kalvo 7. Katso myös muut kalvot sillä kyseessä on todella mielenkiintoinen pläjäys) :

http://www.sitra.fi/uutiset/tulevaisuus/sitran-trendilista-2014-2015-valmistunut

Tässä on isoista linjoista kysymys. Miten ihan oikeasti me voisimme muuttua fyysisesti aktiivisemmiksi? Pelottelukampanjat eivät toimi. Erilaisia hyvinvointipalveluita tulee ja varakkaimmille on tarjolla jo varmasti transhumanismin hengessä vuonna 2025 erilaisia exoskeleton -ratkaisuja liikkumiseen mutta ei kai siihen voida tuudittautua? Ulkonäköpuolella todennäköisesti erilaiset pikatuunaukset tulevat osaksi kuntokeskusten palveluvalikoimaa mutta solu- ja lihastasolla on silti liikutettava niitä raajoja, jotta veri kiertäisi kunnolla?

Menemmekö tulevaisuudessa siihen että yhdistämme Netflixin, virtuaalitodellisuuden, oopiumiluolat ja hypnoosin niin että ihmisellä on päässään virtuaalitodellisuuskypärä, jonka sisällä pyörii Adam Sanderin uusin elokuva, jonka aikana hänen ollessa huumattuna liikuttelee optimaalisella tavalla joku robotti. Täten saamme poistettua sen ikävän “liikunnan harrastamisen” yhtälöstä ja ihminen vain huomaa session jälkeen olevansa virkistynyt sekä fyysisesti että kulttuurisesti?

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia. Aion hankkia tuon kirjan kun se ilmestyy:

http://www.kukkalaakso.com/2014/10/13/nouse-ylos-istu-alas/

http://www.kauppakamarikauppa.fi/Kaikki-tuotteet/Nouse-yloes!-Toimistotyoelaeisen-kuntokirja

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s