Palaverien parantaminen paleoliittiselta aikakaudelta tähän päivään #palaverit #uusityö

Muistatteko ajan, jolloin ei ollut vielä sellaista sähköistä kalenteria, johon pääsi käsiksi mistä tahansa ja milloin tahansa? En minäkään mutta tutkijat ovat selvittäneet että tällainen maailma on ollut olemassa. Kukaan ei muistanut missä piti olla ja milloin.

Sen jälkeen tulivat sähköiset kalenterisysteemit, ja kutsujen lähettäminen alkoi olla todella helppoa. Niin helppoa, että niitä suorastaan väärinkäytettiin. Kutsuttiin palavereja ilman agendaa, ilman tavoitteita ja varmuuden vuoksi kaikki mahdolliset ihmiset. Kaikkien kalenterit olivat täynnä palavereja, joiden tarkoitus oli epäselvä ja joiden välillä ei ollut siirtymäaikoja, joten kaikki tekivät muita hommia palavereiden kesken.

Sitten onneksi siirryttiin tähän päivään, jossa aina palavereilla on tavoite ja agenda. Nämä asiat ovat kirjattuna kaikille osallistujille auki olevaan digitaalisen muistikirjan sivulle, jolloin kaikki näkevät mitä on tarkoitus tehdä ja voivat myös itse lisätä asioita agendalle. Näin on mahdollista täyttää moni tiedontarve jo ennen palaveria ja ihmettelyyn käytetty aika lyhenee.

Palaverin aikana tehdään päätökset ja sovitaan jatkohommat, ne merkitään samaan muistikirjan sivuun, ja ne synkronoidaan jokaisen henkilökohtaiseen tehtävälistaan, jolloin ne eivät unohdu pelkästään muistioihin kuten paleoliittisella aikakaudella usein kävi.

Palaverin jälkeen tehtävien toteutumisen seuranta tapahtuu kätevästi tällä samalla digitaalisen ja jaetun muistikirjan sivulla, jolloin ei tarvitse kysellä että onko joku homma tehty vai ei kun voi vain todeta sen katsomalla.

Onneksi olemme päässeet aikakaudelle, jona kaikki tämä on mahdollista hyödyntämällä pilvipalveluita ja voimme vähentää turhissa palavereissa istumista.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s