Näin ratkaiset kaikki ongelmasi #ello :lla #some #palvelut #uutuudet

Nyt juuri moni ihmettelee sitä että mikä ihme tuo uusi Ello -palvelu on. Itse mietin että minkä uuden asian se mahdollistaa tai minkä ongelman voin sillä ratkaista? Kävin kurkkaamassa koska Riitta Raesmaa ystävällisesti lähetti minulle kutsun, kiitokset!

Ensivaikutelmani on: miksi ihmeessä käyttäisin tähän aikaa? Palvelun etusivu on lähes tyhjä, enkä muutaman minuutin perehtymisellä löytänyt sieltä ihmisiä, joiden tiedän olevan siellä, eli haku ei toimi. Tänä päivänä homman on toimittava samantien, ei pitkän opettelun kautta. Se, että voin jakaa huudahduksia bittiavaruuteen ei ole asia, jonka takia haluaisin käyttää rajallista elämääni tähän oikeastaan yhtään.

Kuulostaako teknoskeptiseltä? No, sitä se onkin. En nimittäin esimerkiksi halua käyttää myöskään Facebookia tai Twitteria, saati WordPressia. Motiivini käyttää jotain palvelua ei liity siihen minkälaisia teknisiä ominaisuuksia palvelussa on tai kenen tekemä se on, vaan mitä saan sillä aikaiseksi. Tämä on sellainen näkökulma, joka yllättävän usein jää välinetarjoajilta huomaamatta.

Esim. jo google+ aikanaan mainosti itseään: meillä on kaikkia hienoja ominaisuuksia. Ihan oikeasti, mitä sitten? Minua kiinnostaa somessa ainoastaan se, mitä se mahdollistaa, eli vaikkapa se että voin pitää yhteyttä eri ihmisiin hyvin kätevästi mistä ja milloin tahansa tai seurata minua kiinnostavia asioita tai julkaista materiaalia äärimmäisen joustavasti ja välittömästi. Teknologia on vain mahdollistaja, ei itsetarkoitus.

Esim. nyt Ello mainostaa että olemme parempi kuin Facebook koska sitä ja tätä. No, en ole Facebookissa niiden mainosten takia, vaikka ne eivät minua haittaakaan yhtään.  En ole siellä koska kokisin että FB:n kuvanjako-ominaisuudet olisivat huippuluokkaa. Olen siellä koska siellä on minulle tärkeitä ihmisiä. Jos ne kaikki ihmiset siirtyisivät vaikka tänään Elloon niin toki varmasti minäkin.

Itse asiassa toivoisin että joskus näiden somesaarekkeiden välille tulisi jotain ihan toimivaa integraatiota. Esim. jos minulla on Twitterissa vaikka se 3000 huippulaatuista seurattavaa niin ihan oikeasti en jaksa lähteä käsin kaivamaan niitä kaikkia, tai edes murto-osaa jostain uudesta palvelusta. Laadukkaiden seurattavien haaliminen ja suhteiden rakentaminen ihmisiin kestää TODELLA kauan, ja taas pääsemme takaisin ajan ja elämän käyttöön. Kuinka paljon kannattaa satsata siihen että jälleen yhdessä suljetussa saarekkeessa lähtee rakentamaan jotain tällaista verkostoa tyhjästä?

Mieluummin ottaisin sellaisen systeemin, jossa voisin yhdellä klikkauksella seurata kaikissa palveluissa ristiin kaikkia, ja tarpeen mukaan myös filtteröidä tai rajoittaa massoittain hyvin nopeasti. Kenenkään ei pitäisi joutua mikromanageeraamaan jotain hassuja kontakisivuja yksi kerrallaan.

Aiheeseen liittyen postaus aiheesta “lopeta teknologian tuuttaus vaan mieti ihmisten toimintatapoja”:

http://www.communityroundtable.com/strategy/stop-technology-madness/

Somecon Minna Valtari, jota myös yritin epätoivoisesti etsiä Ellosta, kirjoittaa aiheesta asiallisemmin:

http://someco.fi/blogi/mika-ihmeen-ello/


2 thoughts on “Näin ratkaiset kaikki ongelmasi #ello :lla #some #palvelut #uutuudet

  1. Tuo Ellosta etsiminen on kyllä oikeasti epätoivoista – en vielä löytänyt hakutoimintoa vaan pitää jotenkin tsekkailla, keitä muut seuraavat. Palvelu tosiaan on raakile, eli ei siitä tälläisenaan vielä kovin moneen ole.

    Se potentiaali, jonka itse näen palvelussa, on tuo yksinkertaisuus, mutta kunhan ominaisuudet karttuvat niin kyllähän yksinkertaisuus väistämättä vähenee. Lisäksi minua ovat kyllä henkilökohtaisessa käytössä alkaneet Twitterissä mainokset ärsyttää, joten jos Ello toisi oikeasti mainoksettoman vaihtoehdon niin sillä voi olla chäänssejä. Mutta toki ensin pitäisi saada massa siirrettyä palvelusta toiseen ja rakentamaan verkostonsa uudelleen, ja siinä vasta onkin haastetta…

    1. Seuraan mielenkiinnolla mutta varmaankin enemmän sivusta. Google+ on jäänyt aika marginaaliin ilmeisesti mutta sen heikkous olikin monimutkaisuus ja sekavuus, eli hyvällä käyttökokemuksella ja jollain oikeasti hyödyllisellä toimintamallilla voi päästä pitkälle, ehkä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s