#klassikkoprojektin kvartaalikatsaus: pieni sukellus ja roskatäyte #kirjat

Klassikkoprojekti: tavoite on lukea tämän vuoden aikana mahdollisimman monta iätöntä klassikkokirjaa.

Viimeisin kvartaali oli lukemisen suhteen hitaampi kuin aikaisemmat. Aloitin uuden työn ja energia on suuntautunut eri tavalla, vaikka junamatkoilla onkin hyvin aikaa lukea. Oikeastaan tässä kvartaalissa sain luettua vain Thomas Mannin Buddenbrookit, joka kertoo todella osuvasti muun muassa työnarkomaniasta ja siitä mitä voi tapahtua kun suuntaa energiansa vain työlle. Sanoisin että ehdottoman suositeltava kirja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työstä jossain mielessä.

Luin myös pari kevyempää, Sokeat Linnut -dekkarin, joka oli some -maailmassa tapahtuva ihan ok jännitysnäytelmä ja murhamysteeri. Ja toinen kevyempi oli Rob Zombien Salemin kirous, joka oli ohuempi kuin seitinohut päiväkänni eikä tarjonnut minkäänlaista ruokaa aivoille, ainoastaan minimaalista shokkiarvoa. Tai siis olisi tarjonnut, jos järkyttäväksi tarkoitetut kohtaukset olisivat olleet kirjoitettu edes jonkinlaisella taidolla. Itse asiassa kesällä lukemassani, myös sattumalta Mann:n kirjoittamassa Taikavuoressa, on yhdellä sivulla pelottavampi ja karmivampi noitiin liittyvä kohtaus kuin koko Robin kirjassa yhteensä.

Kindlessä on taas kesken stressikirja Why Zebras Don’t Get Ulcers sekä Thinking Fast And Slow. Jotenkin. Kindlessä olevat kirjat on helpompi jättää kesken, en tiedä miksi?

Klassikkopuolella kesken on myös Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -sarja, josta olen lukenut 4 osaa kymmenestä. Ehkä jatkan sitä seuraavaksi. Tai siis kunhan olen lukenut yhden Remeksen kirjan.

Tuossa koko lista tältä vuodelta:
https://www.goodreads.com/review/list/29053323-marko-suomi?shelf=read

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s