Suomi nousuun digin hyödyntämisellä, ei vain hankkimisella #työ #sijoitus #koulutus #cloud #tuottavuus via @alexstubb

Bongasin Jyrki Kasvin fb -päivityksestä tämän lainauksen, joka on Alexander Stubb:n puheesta. Lihavoin siitä omia mielipiteitäni vastaavat kohdat. Ihan alla on linkki alkuperäiseen lähteeseen.

Meillä on nyt monilla todella hyvät mahdollisuudet ottaa teknologiasta paljon irti. Palvelut saa kliksauttamalla pilvestä firmalle käyttöön mutta niistä ei ole hirveästi iloa ellei satsata siihen miten niitä juurikin meidän firman tapauksessa hyödynnetään. Eli, sanoisin että siihen toimintaan kannattaa sijoittaa aikaa ja rahaa.

Jos pitää sanoa yksi sana Suomen tulevaisuuden mahdollisuutena, se on digitalisaatio. Emme ole ICT:n tuottavuushyötyjen osalta päässeet vielä alkua pidemmälle. Mitä meidän sitten tulisi tehdä, jotta tuo tuottavuuspotentiaali myös realisoituisi?

Ensinnäkin, voimme ottaa oppia Yhdysvaltojen tuottavuuden kasvusta. Olennaista on kaikkialle ulottuva informaatio- ja kommunikaatioteknologian soveltaminen eri organisaatioiden toimintaan. Suurimmat muutoshaasteet kohdistuvat asiakkaan ja yrityksen väliseen vuorovaikutukseen eli liiketoimintamalleihin. Tämä koskee kaikkia toimialoja, julkista ja yksityistä sektoria yhtä lailla.

Tuottavuushyötyjen saavuttaminen edellyttää rohkeutta tarttua teollisen internetin, robotisaation, pilvipalvelujen, avoimen datan ja 3D-maailman mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin, unohtamatta vahvaa osaamistamme mobiilissa internetissä.

http://www.alexstubb.com/?p=851

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s