Kenen homma #tietotyö on? #viestintä #hr #it ?

Mitä sana tietotyö tuo mieleen? Mihin osastoon se kuuluu?

Ehkä koko sana on vähän vaikea. Kaikki ne tekevät jollain tasolla tietotyötä, jos joutuvat etsimään, käyttämään, jalostamaan tai viestimään tietoa työssään, eikö? Usein se tieto tai sen kanssa puuhastelu on vain väline, jolla saadaan joku tuotos aikaan, joten saattaa olla että omaa työtään ei miellä tietotyöksi? Ehkä siitä tulee mieleen joku muu vastenmielinen sanahirviö kuten tietoturva? Siis tärkeä asia mutta “jonkun toisen osaston hommia”

Mielenkiintoinen esimerkki voisi olla Yammer. Jos vaikkapa jonkun osaston päällikkö tekee sinne lyhyen postauksen aiheesta työhyvinvointi, tekeekö hän silloin viestintää, hr:ää vai IT:tä? Tällainen väline, jossa työväline on samalla viestintäväline tuntuu olevan monelle vaikea hahmottaa. Ehkä siksi ns. ulkoinenkin sosiaalinen media on hankala, “kenelle se kuuluu” -kysymyksiä lentelee vaikka eihän tällainen toiminta oikein istu näihin perinteisiin laatikoihin.

Mielestäni tietyllä tavalla viestintä, hr ja it ovat tänä päivänä kaikkien hommia. Pitää osata viestiä kirjallisesti ja suullisesti erilaisissa verkkoympäristöissä, eli samalla pitää ymmärtää sen it:n periaatteita vaikka ei konepellin alle kurkkisikaan. Ja hr:stä on kaikilla se osuus jossa mietitään omien kompetenssien kehitystä ja hyvinvointia, eli miten opin nämä uudet viestintäkeinot ja miten huolehdin että saan varsinaisen työnikin tehtyä enkä pala loppuun.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s