Työn tekeminen näkyväksi, automaattisesti #quantifiedwork

Perusasioita, alkeita: ihminen tekee tuotoksia töihinsä liittyen, tarjouksia, esityksiä, suunnitelmia, viestintämateriaalia, projektisuunnitelmia jne. Ne talletetaan tietenkin pilveen, jotta ne ovat saatavilla kaikille tarpeellisille henkilöille tarpeen mukaan kätevästi.

On olemassa “liike”, jonka mukaan ihmisen olisi tärkeää tehdä itse työn lisäksi oma työnsä näkyväksi. Eli vaikka jokaisen toimenpiteen jälkeen tekisi tehdystä työstä merkinnän firman Yammeriin, blogiin, Instagramiin tai Twitteriin. Ajatus on että näin muutkin pysyvät kärryillä koko yhteisön tekemisistä, mikä on ihan hyvä tavoite mielestäni.

Ongelma tuossa on tietenkin se, että kun on paljon tekemistä, ei siitä ole aikaa erikseen raportoida, ja sen hyötykin on yksilölle kyseenalaista. Sen takia tuo kaikki pitää automatisoida. Tarvitaan mielestäni IFTTT -tyylisiä ratkaisuja, jotka hoitavat tuon robottimaisen raportoinnin suoraan oleellisiin palveluihin, siten että tarpeellinen tieto menee jakoon kaikille osapuolille. Ei ole mitään tolkkua siinä, että asiantuntija käyttää aikaansa sellaiseen “katsokaa, tein työtehtävän” -tyyppiseen ilmoitteluun. Näitä on toki jo, esim. vaikkapa Dynamics CRM:n saa linkitettyä firman Yammeriin, jolloin sinne tulee ilmoitus kun joku tarjous lähtee yms.

Siirretään roboteille se mikä roboteille kuuluu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s