Mikseivät yhteisölliset työtavat ole jo arkea? #tietotyö #oppiminen

Marketvision sivuilla on mielenkiintoinen juttu siitä, miten yhteisöllisiä toimintatapoja vasta opetellaan Suomessa (linkki jutun lopussa), vaikka asiasta on puhuttu jo vuosikausia. Asia ei ole niin yksinkertainen, että painetaan napista ja yhtäkkiä toimitaankin tehokkaasti yhteisöllisesti. Tekemistä siis riittää monella saralla, ja siksi halusinkin Sulavalle töihin, että pääsisin osaltani viemään tätä asiaa Suomessa eteenpäin.

Yhdeksi esteeksi mainitaan “osaamisen ja ohjeistuksen puute”. Paljon muitakin syitä on. Tässä yksinkertaistettu kaavio siitä, mitkä asiat mielestäni ainakin vaikuttavat asiaan:

IMG_0603.JPG

Teknologia
Teknologia ei missään tapauksessa pelkästään ratkaise mitään, mutta ilman sitä varsinkaan yhtään hajallaan oleva organisaatio ei pääse tietoon kätevästi käsiksi, saatika pääse työstämään sitä yhdessä. Onko tämänhetkinen teknologia täydellistä? Tuskin mutta nyt jo pystytään vaikkapa Office 365 -ympäristössä tekemään todella monipuolisia juttuja, ei tarvitse siis odottaa sitä päivää kun kaikki toimii ajatusohjauksella vaan voi hyödyntää jo tänään.

Tietotyötaidot: perusteet
Jos ihminen ei osaa käyttää tietokonetta, verkkosovelluksia, mobiilaitteita, pilvitallennusta yms perusasioita, on vaikea lähteä yhtäkkiä työstämään dokumenteja yhdessä tai pitämään hyödyllisiä verkkokokouksia. Näiden asioiden pitäisi olla tietysti tänä päivänä itsestäänselvyyksiä mutta eihän se niin simppeliä ole. Tähän voi onneksi vaikuttaa koulutuksella, itseopiskelulla ja tekemällä vain niitä uusia asioita.

Tietotyötaidot: yhteistoiminta
Kun työyhteisöllä tai tiimillä on perustaidot kunnossa, voidaan alkaa rakentaa teknologiaa hyödyntäviä toimintatapoja, homma ei kaadu enää siihen että puolet ei osaa toimia verkkokokouksissa tai jaettujen dokumenttien kanssa. Tähän liittyy paljon ei-teknistä asiaa, kuten yhteisistä toimintatavoista sopimista ja tietysti yhteistä harjoittelua ja tekemistä. Koulutuksiakin on tarjolla, jossa tiimi voi harjoitella näitä asioita.

Kulttuuri, henki, toimintatavat
Jos käytössä onkin vaikka Yammer, sillä idealla että siellä voi kysellä avoimesti koko organisaatiolta että kuka tietää aiheesta X, se on ihan hyvä juttu. Mutta, jos tekemisen ja olemisen kulttuuri firmassa onkin sellainen että esimiesten ja johtajien tuomiota pelätään, tai jos työyhteisön keskinäinen henki on tulehtunut, hirvittävän avointa keskustelua ei ole odotettavissa. Tämä on asia, jota ei millään pikaratkaisulla ole helppoa korjata, saati teknologialla.

Liiketoiminta, prosessit
Itsestäänselvyys, mutta jos firman ydintekeminen on sellaista, johon joku tietty yhteisöllinen toimintatapa ei istu lainkaan, se tuskin kantaa hedelmää. Voi olla myös että toimintatapoja ei ole linjattu tarpeeksi hyvin ydintekemisen kanssa. Tämän takia toimintatapojen kehitystä ei voi jättää minkään yhden osaston tai henkilön harteille, vaan olisi hyvä huomioida bisnes, hr, viestintä, it jne.

Johtaminen
Johtajuus tulee esille siinä, miten toimintatapoja kehitetään. Johdetaanko tekemistä, ollaanko aktiivisesti mukana, tuetaanko toimintaa budjetilla ja osallistumalla. Nähdäänkö työtapojen kehitys tärkeänä asiana vai sivuseikkana.

Mitä lisäisit näihin?

Marketvision juttu:
http://www.marketvisio.fi/fi/ajankohtaista/uutiset-marketvisio/2027-suomessa-vasta-opetellaan-hyodyntamaan-yhteisollisia-tyotapoja

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s