En halua käyttää mitään seuraavista: #yammer #facebook #google+ #twitter

Kun teknologiaintoilija ja johonkin tuotteeseen rakastunut tulee kertomaan että kaikkien pitäisi käyttää välinettä x, saan kylmiä väreitä. Kahdesta syystä: siksi että olen itse samanlainen, vaahtoan helposti välineistä ja teknologioista, ja siksi että tuo viesti ei mene perille vaan aiheuttaa enemmän vastareaktioita.

Väitän että kukaan ei halua käyttää jotain tiettyä teknistä härveliä, vaan haluaa saada asioita aikaiseksi. Esimerkiksi, haluan koordinoida yhdessä eri puolella asuvien ihmisten kanssa kahvakuulaharjoittelun peruskurssin järjestämistä. Se hoituu hyödyntämällä välineitä kuten FB -ryhmää, jotain jaettua dokumenttia, ehkä ilmottautumislomaketta. Ydin on kuitenkin ihan muualla kuin niissä välineissä.

Työkontekstissa on sama tilanne. Haluan järjestää koulutustilaisuuden, jossa osallistujat ovat joko samassa tilassa tai sitten jossain muualla. Materiaalit on oltava kaikille saatavilla ennen, jälkeen ja koulutuksen aikana, kätevästi ja sulavasti. Jälleen, ydinasia on jossain muualla kuin teknologiassa, vaikka toki tuossakin hyödynnetään esim. Lync, Yammer ja ryhmätyötila -välineitä.

Hankalaksi asian tekee se, että vaikka teknologia edellä ei ole hyvä mennä, kaikkien pitäisi silti ymmärtää ja osata eri välineiden perusteet, ennen kuin tuollaisesta aidosta hyödyntämisestä voi puhua. Perusosaamisen päälle yleensä ihmisillä syntyy paljon ideoita että miten monella eri tavalla näitä kaikkia hienoja ratkaisuja voi hyödyntää. En silti haluaisi kuulla enää että käytä välinettä x, vaan sen että mitä hyötyä minulle siitä on ja mitä ongelmia saan ratkaistua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s