Yhteisömanageri ja yksinäinen verkostotyö #esn #cmadfi #tietotyö #hr #it #viestintä

Sanotaan että jos halutaan kehittää firman sisäisiä käytäntöjä, uudenlainen tapa perinteisten koulutusten lisäksi on hankkia henkilö, jonka titteli on yhteisömanageri, ja antaa hänen hoitaa homma kotiin hyödyntäen sosiaalisen median periaatteita.

On tilanteita, joissa tämä henkilö (esim. HR, IT tai viestintäihminen) tekee tätä työtä oman päätyönsä ohella, ja voi olla niinkin että vaikkakin viime vuonna on otettu käyttöön monenlaisia verkostomaisia työtapoja edistäviä teknologioita, niitä ei käytetäkään vielä sujuvasti. Siispä, henkilöllä on edessään suuri urakka, pitäisi jotenkin nostaa ihmisten tietotyötaitoja tämän päivän välineitä hyödyntämään ja lisäksi otaa käyttöön perinteisiä hierarkisia rakenteita haastavia organisoitumisen malleja.

Äkkiseltään voi päätellä että tekemistä on aika lailla. Ei riitäkään että postailee koukuttavaa sisältöä sisäiseen verkostotyökaluun, vaan pitää saada tekemiselleen tukea, pitää kouluttaa ihmisiä, pitää muutosjohtaa. Helppo nakki?

Tällaista skenaariota varten kokosimme kollegani Karoliina Harjanteen kanssa kurssin nimeltä Tietotyön kehittäjän kurssi, auttamaan niitä ihmisiä, jotka painiskelevat tällaisten monialaisten haasteiden parissa organisaatioiden sisällä. Ajatus on että kurssilla käydään läpi tapoja, joilla henkilöstöä voi valmistella verkostomaiseen työskentelyyn tavoitteellisesti.

Kurssista lisää tietoa Karoliinan bloggauksen kautta:
http://www.sulava.com/2014/08/tietotyo-kuntoon-kolmessa-paivassa/

Itse olisin aikanaan tietotyökäytäntöjä kehittäessäni kaivannut vastaavaa kurssia, ja siksipä tuo on nyt tarjolla.

Mitkä sinun mielestäsi ovat isoimpia haasteita tietotön kehittämisessä?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s