Ryhmien koordinointi FB:llä ja/tai Yammerilla #esn

Sosiaalisten työkalujen, joista esimerkkinä tässä FB ja Yammer, yksi arvolupaus on serendipiditeetin kautta tuleva tietoisuus siitä mitä omissa tärkeissä ympyröissä tapahtuu. Tämä toimii, jos yleisiin virtoihin postattu materiaali on jollain lailla relevantti, eikä esim. pelkkiä kissavideoita. Kaikkiin aisioihin ei kuitenkaan päävietojen totaalinen avoimuus sovi, joskus tarvitaan luottamuksellisempaa tilaa.

Toinen toimiva juttu on ryhmien käyttö ihmisryhmien toiminnan koordinointiin. Ryhmän jäsenet voivat viestitellä monelta-monelle tyyliin, jolloin kaikki pysyvät kärryillä siinä että missä nyt mennään eikä tarvitse lähetellä kömpelöitä massasähköposteja. Tämä on toiminut omalla kohdalla monissa työprojekteissa Yammerin ja muiden #esn -välineiden kanssa ja vapaa-ajalla FB:ssä. Itse asiassa omalla kohdalla olen saanut enemmän selkeää hyötyä nimenomaan ryhmien käytöllä, en niinkään yleisissä virroissa katselemalla.

Koordinoinnista puuttuu silti vielä yksi ihan simppeli juttu, joka tekisi siitä vieläkin kätevämpää: tehtävien hallinta. Ryhmän jaettu lista checkbokseilla varustettuja asioita, joita pitää saada maaliin. Vähän niinkuin kevyttä projektinhallintaa mutta siten että toimisi saumattomasti mobiilillakin. Mielestäni tämän pitäisi olla standardiominaisuus, toimisi hyvin kepeissä ja nopeissa projekteissa, tapahtumanjärjestämisissä jne. Tämä on jo otettu käyttöön joidenkin toimittajien tuotteissa, esim Igloo:

http://mobile.techworld.com/news/applications/3535927/igloo-adds-task-management-to-enterprise-social-suite/

Advertisements
Posted in esn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s