Oma tietotyö ja toisten tietotyö #esn #email #kalenteri

Vaihdoin juuri työpaikkaa ja alussa on hyvä paikka tarkistaa omia tietotyön tekemisen käytäntöjä. Välineet ovat hyviä ja kaikki palvelut ovat käytännössä pilvessä, eli kaikki työhön liittyvä on saatavilla nyt ja heti joka paikasta, laitteesta riippumatta.

En ole moneen vuoteen tehnyt tiukkaa rajaa työajan ja vapaa-ajan välillä kalenterin näkökulmasta. Käytännössä käytän yhtä kalenteria (exchange), jonka synkkaan jokaiseen käyttämääni härveliin, jotta ei tarvitse kikkailla eri kalenterien kanssa. Sama tilanne todo -listan kanssa, sekin on exchangessa, ja synkkaa automaattisesti joka paikkaan. Sama tilanne sähköpostin ja #esn:n kanssa, sekä muistiinpanojen.

Kätevää tämä kaikki on siksi että vaikka joku laite hajoaisi, tiedot pysyvät silti tallella.

Koska kaikki on koko ajan saatavilla, miten on palautumisen ja offline -ajan kanssa? Missä vaiheessa mietitään muitakin kuin työasioita?

Uskon että ns. itsensä johtaminen on todella tärkeä taito tällaisessa superubiikissa ajassa, jossa online -maailma on niin kiinteä osa arkea. Meidän on pakko huomioida sekin että olemme ihmisiä emmekä koneita, ja tarvitsemme lepoa ja palautumista ihan kuten tuhansia vuosia sittenkin. En väitä että olisin itsensä johtamisessa itse mestari mutta olen testannut ja huomannut toimivaksi muutamia käytäntöjä.

Oleellisin asia: Vaikka kaikki on koko ajan saatavilla, en katsele kaikkea koko ajan. Omalla kohdalla esimerkiksi aamu toimii paremmin suunnitteluun, kirjoittamiseen ja muuhun vastaavaan, eli heti aamusta ei kannata upota sähköpostiin ja reaktiiviseen moodiin. Jollain toisella tämä voi olla toisinpäin.

Toinen omalla kohdalla tärkeä asia on selkeä offline -tekeminen, kuten analogisten kirjojen lukeminen (parhaimmillaan jotain mahdollisimman “hyödytöntä” kuten romaaneja, kuitenkin hyviä kirjoja eikä mitään kioskikuraa sillä elämä on liian lyhyt huonojen kirjojen lukemiseen), ulkona liikkuminen ilman satellittipaikannusta ja instragramia ja nukkuminen siten että makuuhuone on totaalisen pimeä ja laitevapaa alue.

Sinänsä ihan kiva juttu mutta entäs sitten kun pitäisi tehdä toisten kanssa töitä? Jokaisella voi olla hyvin yksilölliset kuviot mutta en usko että työryhmä saa hommaa toimimaan jos jokaisella on ihan ikioma tapa hyödyntää “yhteistyövälineitä” kuten #esn:ää tai jotain ryhmätyötilaa.

Tässä tulee mielestäni hyvin tärkeä, jo esidigitaalisella ajalla käyttöönotettu menetelmä: asioista sopiminen yhdessä. Otetaan porukka “kasaan” ja mietitään mitkä ovat tavoitteet ja miten haluamme työskennellä yhdessä käytännössä. Minkälainen rooli meidän ryhmän työssä on #esn:llä, ryhmätyötilalla, pikaviestimellä, kalenterilla jne. Annetaan vapauksia mutta sovitaan jotkut yleiset linjat kimpassa, jotta kaikki pääsevät heti työhön kiinni ilman että koko ajan tarvitsee arpoa että mikä väline on mihinkin tarkoitukseen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s