#CMADFI 2014 – mitä jäi käteen?

Olin toista kertaa mukana järjestämässä (hyvin pienellä panoksella) CMADFI -tapahtumaa. Kotiuduin juuri jatkoilta ja ajattelin jotain kirjoittaa nyt vielä kun asiat ovat suhteellisen tuoreessa muistissa. Mitä jäi ns. käteen?

Parasta itselleni oli kun pääsin osallistumaan tapahtumaan tavallaan etukäteen useita kertoa, suunnittelupalavereissa ja FB -ryhmässä. En oikeastaan osaa katsoa tapahtumaa vain tämän päivän osalta vaan mietin koko kehitystä ja sitä että miten taitavasti Johanna Janhonen on vienyt tätä järjestely-yhteisöä eteenpäin, koska vuosien varrella tapahtuma on kasvanut ja kehittynyt paljon. Miten se on mahdollista, puhutaan kuitenkin käytännössä vapaaehtoistyötä ja minimaalisesta budjetista?

CMADFI -työssä on monta yhteisön elementtiä: hyvä johtaja, yhteisöä yhdistävät ongelmat ja kiinnostuksen kohteet (minkälaista yhteisömanagerointi on, miten sitä voisi kehittää, mitä ongelmia siihen liittyy yms) ja joustava kaikille avoin työskentelytapa. Kuka tahansa on voinut osallistua suunnitteluun ja päässyt vaikuttamaan. Se luo näin osallistujan näkökulmasta isoa sitoutumista teemaan, haluan osallistua, jakaa asioita eteenpäin ja että homma onnistuu. Tässä on siis hyvä käytännön esimerkki miten yhteisö voi toimia, saada konkreettisia asioita tehokkaasti aikaan vieläpä niin että tekeminen on kivaa.

Esityksistä jäi itselleni päällimmäisinä mieleen Miia Kososen tutkimusiosion esitys, Sinisen Meteoriitin käytännön kokemukset sekä inspiroiva tarina Minna Takalan Linna Bike Shop:sta. Paljon muutakin, ja erittäin hienoa oli nähdä taas livenä sekä vanhoja tuttuja että uusia vain virtuaalisesti kohtaamiani ihmisiä.

Kiitos kaikille!

P.S. Alla Heiaheia -keskustelun inpiroima vetämäni 10 sekunnin taukojumppatuokio. Linkin takana lisää ihmisten ottamia Instagram -kuvia, jotka laitoin IFTTT:n keräämään automaattisesti talteen päivän mittaan #cmadfi -tagilla:

https://www.evernote.com/shard/s51/sh/926b41e7-3128-44f5-bba8-285a66c7f086/4655262d521dafb34cd705e35315a3f1

cmadfi-taukojumppa


One thought on “#CMADFI 2014 – mitä jäi käteen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s