Miksi vapaaehtoinen digitaalinen syrjäytyminen on ok? #tietotaidot

Oletteko ollut tilanteessa, jossa on joku ryhmähaaste, joka vaatii kommunikaatiota sekä sillä tavalla että kaikki ihmiset ovat samaan aikaan käytettävissä ja sillä tavalla että osallistuminen tapahtuu silloin kun kaikilla on aikaa laittaa oma panoksensa? Jos vielä nämä ihmiset ovat maantieteellisesti erillään niin aika äkkiä tulee mieleen että pitäisikö vaikka käyttää jotain digitaalisia apuvälineitä jotta saadaan homma hoidettua?

Tilannehan on sinänsä hyvä, että kaikenlaisia välineitä ja etäläsnäoloa tukevia työtapoja löytyy ja aika monet osaavat niitä käyttää. MUTTA. Sitten tulee joku, joka sanoo “no en mä halua sitä nettiä käyttää”. Mitäs sitten? Jätetäänkö henkilö ulkopuolelle? Vai kaikki sitten tekevät analogisia kirjeitä, lähettelevät monisteita tai matkustavat?

Tuossa yksi esimerkki:

http://yle.fi/uutiset/saastotalkoissa_painiskeleva_kunta_kuskaa_paattajien_esityslistoja_taksilla/6943887

“Kantahämäläinen Hausjärven kunta on varannut kaikille kunnanhallituksen jäsenille ja puheenjohtajistolle omat tietokoneet. Kaksi heistä ei kuitenkaan halua tai voi käyttää nettiä.

Jos esityslistat valmistuvat eli monistuvat viime hetkellä, on kuntalain turvaamiseksi täytynyt turvautua taksikyytiin. Hallintojohtaja Aleksi Heikkilän mielestä tämä on vähän kiusallista, samalla kun kunta painiskelee säästötalkoiden kanssa.”

Screen Shot 2013-12-05 at 8.07.00


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s