Miksi jotain kannattaa jakaa? #avoimuus vs #meteli

Harold Jarchelta erinomaisen hyvä artikkeli siitä, miten voi asioiden jakamisella hyödyttää muita eikä vain lisätä surinaa tietovirroissa. En tiedä kuinka yleistä asioiden miettiminen tältä kannalta mahtaa olla? Paljon puhutaan siitä että asioita kannattaa jakaa ja tuoda osaamisensa näkyväksi mutta ehkä vielä enemmän voisi miettiä sitä jakamista arvon kautta? Mitä hyötyä tästä jakamastani asiasta on? Mitä uutta lisään tähän jo valmiiksi pureskeltuun artikkeliin kun linkitän sen tänne?

Ainakin asiantuntijakontekstissa arvostan itse sellaisia tahoja, jotka jakavat tuolla tavalla, miten sen nyt sanoisi, ajatuksella ja tyylillä. Hyvänä esimerkkinä Mikko Hyppönen. Muitakin on. Asiantuntevuus tulee esiin sekä jaetuissa jutuissa ja siinät tavassa miten se jakaminen tapahtuu. Ja toisaalta, jos on asiantuntija, jonka jakamisesta suurin osa on selfie -kuvia tai minäminäminä -näkökulmaa, se ei vakuuta lainkaan, koska silloin tulee mieleen että henkilö lähinnä kerjää huomiota eikä halua lisätä ymmärrystä osaamastaan aiheesta.

Syyllistyn toki itsekin metelin lisäämiseen mutta mielestäni Jarchen kuvaama tyyli on tavoittelemisen arvoinen. Lue ihmeessä tuo koko juttu alta linkin takaa!

“Thinking of adding value should be the first stage in curation, PKM, or any professional online sharing. That value could be just parking things for easy retrieval. It is definitely not filling activity streams with massive amounts of unwanted information. Find ways to separate signal and noise.”

“Professional and enterprise social networks are becoming the norm. We have passed the initial infatuation stage with social media and now it’s time to use them to get things done, solve problems, make connections, and improve our creativity. Unless each person has effective sense-making processes, social business networks will be nothing more than noise amplification. Like those email jokes most of us now snicker about, sharing without adding value is passé.”

http://www.jarche.com/2013/12/ask-what-value-you-can-add/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s