Missä on rajattoman verkostoitumisen arvo?

Onko arvokasta että on miljoona kontaktia erilaisissa verkkopalveluissa? Onko numerolla sinänsä merkitystä? Missä vaiheessa liika määrä on haitta?

Kirjasta The Power of Pull:

Screen Shot 2013-11-13 at 7.13.45

Olen tästä samaa mieltä. Suuri osa “tiedosta” on pelkkää hälyä, joka ei liity varsinaisesti yhtään mihinkään, tai on sellaista yleistä ihan kivaa klikattavaa. Hyvänä esimerkkinä vaikka suurin osa siitä mitä jotkut some-julkkikset kuten Guy Kawasaki postaavat. Ei mitään punaista lankaa mutta ihan kivaa juttua.

Screen Shot 2013-11-13 at 7.09.57

Tässä ollaan mielestäni ytimessä. On maailman helpointa harhautua klikkailemaan miljoonia erilaisia hassuja juttuja (been there done that too many times) mutta vaikeampaa löytää ihmisiä joiden kanssa kehittää yhdessä jotain. Mutta, avointen verkostojen kautta siihen löytyy  mahdollisuus, tarvitsee vain olla fokus kohdallaan ajankäytön suhteen.

Esimerkiksi Twitter. Omien tavoitteiden kannalta minulle on oikeastaan ihan sama kuinka moni tai ketkä minua siellä seuraavat. En tee sillä numerolla sinänsä mitään. Sen sijaan, kun löydän aina välillä sitä kautta ihmisiä, jotka ovat tekemässä samoja asioita tai muuten jotain vastaavaa yhteistä jakavia, olen iloinen. Nämä kaikki iloiset kohtaamiset ovat olleet seurausta siitä että olen vain seurannut todella monia ja osallistunut suoraan joihinkin keskusteluihin, en olisi siis voinut etukäteen tietää keihin olla yhteydessä.

Lisää aiheesta Outi Lammilta ja Eero Leppäseltä:

http://www.outilammi.com/2013/11/tuliko-kavereista-riesa.html

http://www.lapinkansa.fi/Kolumnit/1194852248323/artikkeli/uusimmat+sosiaalisen+median+trendit.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s