Onko videobloggaus bloggauksen tulevaisuus? #video #bloggaus #striimaus #vlog

Videon tuottaminen on yhä helpompaa ja uskon että sen käyttö yleistyy paljonkin. Siihen liittyy paljon haasteita koska on luonteeltaan ihan erilaista kuin “vain” kirjoittaminen mutta se antaa myös paljon uusia välineitä välittää ajatuksia. En usko että video korvaa tekstiä kokonaan mutta ehkä tulee aina vain luontevammin rinnalle, jolloin ihminen voi valita mieltymyksensä mukaan että millä keinoin haluaa asiaansa kertoa muille? Itse varmaankin tulen tekemään aina välillä jotain videollakin mutta en ole siirtymässä siihen kokonaan. Toki, joillakin bloggaus on alkanut suoraan videolla, joten heille ehkä ei niin oleellinen kysymys?

Haluaisin myös toteuttaa vielä kokeilumielessä jonkinlaisen live-paneelikeskustelun, jos löydän vain muutaman rohkean sitä testaamaan?

Toni Nummela, kovan luokan videotekijä, haastoi pari päivää sitten ns. tavallisia bloggaajia heittäytymään rohkeasti mukaan videobloggauksen ihmeelliseen maailmaan. Yllytyshulluna lähdin tietysti heti videon katsottuani kokeilemaan, ja koska halusin saada materiaalin julki mahdollisimman nopeasti, striimasin vastaukseni. Tykkäsin kovasti tekemisestä, vaikka jälki onkin karua. Toni kommentoi saamiinsa vastauksiin vielä takaisinkin, jossa totesi hyvin että bloggaamisessa olisi hienoa olla sellainen arvo että tuodaan ajatuksia esille, ei vain jo valmiiksi toisten julkaisemia lehtijuttuja. Olen samaa mieltä!

Tonin haaste:

Oma vastaukseni:

http://bambuser.com/v/4010305

Videobloggauksen integrointi?

Mietin tämän kokemuksen jälkeen että omassa tekemisessäni haluaisin integroida mahdolliset videot mahdollisimman suoraviivaisesti ns. muuhun bloggaamiseen, siten että kaikki ilmeistyisi suoraan blogiin samantien tai sitten luonnospostauksena.

Tällaista viritystä mietin (kuva alla), koska Bambuser toimii kätevästi mobiililla, ja sieltä saa otettua automaattisesti uusimman videon IFTTT:n avulla blogipostaukseksi linkkeineen ja otsikoineen. Tosin, käyttämäni wordpress.com ei salli Bambuserin upottamista mutta ei se ole niin vaarallista. Näin video olisi julki heti sen valmistuttua ja saatavilla joko striimauspalvelussa tai sitten blogissa, ihan miten yleisö tykkää sitä seurata.

Advertisements

2 thoughts on “Onko videobloggaus bloggauksen tulevaisuus? #video #bloggaus #striimaus #vlog

 1. Hienoa pohdintaa! En tiedä mikä tulevaisuus oikeasti on, mutta olen päättänyt kokeilla tätä oletusta. En itsekään usko tekstin täydelliseen korvautumiseen – ehkä pikemminkin jonkinlaiseen monimediallisuuteen.

  Ja lupaan kyllä lähteä mukaan tollaiseen “livepaneeliin”. Olisi hauska kyllä saada siihen vielä useampia näkökulmia mukaan.

  Mä tykkään muuten kans Bambuserista, mutta siinä on se puute, ettei se ainakaan Suomessa ole mielestäni onnistunut muodostamaan oman palvelunsa sisään yhteisöjä – toisin kuin YouTube.

  Itse odottelen kovasti, että pääsen tekemään suoraan iPhonella YouTube Liveä. Striimaus -Facebook-ryhmässä olikin jo vähän vihiä, että sellainen app olisi vihdoin tulossa, jolla tuo onnistuu. Mutta live vaatii kyllä meikäläiseltä enemmän skarppaamista tossa esiintymisessä, kun ei voi leikata. Mutta se on vaan hyvä asia. 🙂

  1. Ihan totta, Youtube live appi olisi erittäin hieno juttu, odottelen hengitystä pidättäen 🙂

   Kyllä, paneeli on kokeilemisen arvoinen juttu, moniääninen ehdottomasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s