2 minuutin haaste ja stressinhallinta – halpa vai kallis metodi?

Stressinhallintaan on vaikka mitä välineitä ja koulutuksia tarjolla. Mielenkiintoista on että yksi tehokkaimmista menetelmistä ei maksa mitään, ja silti se ei ilmeisesti ole kovin laajassa käytössä. Lisäksi, kyseinen metodi on ainakin pari tuhatta vuotta vanha.

Kyseessä on tietysti “ei minkään tekeminen”, eli meditointi. Jotkut käyttävät samankaltaisesta toiminnasta nimitystä “tietoisuustaitojen harjoittelu”. Veikkaan että iso este tämänkaltaisessa toiminnassa on meidän ihmisten asenteissa. On hyväksyttävämpää puuhastella koko ajan jotakin tukka putkella ja vaikka ostaa stressinpoistopillereitä kuin istua paikallaan 5min päivässä. Lisäksi, istumisesta ei ehkä saa niin helposti instagram -kuvia? (Toisaalta, miksi ei saisi?)

Ja yksi syy on varmasti se, että näin maallisessa yhteiskunnassa kukaan ei halua leimaantua jollain tavalla “henkisten asioiden” kanssa tekemisissä olevaksi, jottei joku luulisi uskonnolliseksi fundamentalistiksi 🙂

Uskon, kuten David Lynch:kin, että ottamalla tällaisesta lyhyestä mitään tekemättömyydestä tavan, siis kaikin puolin uskonnollisesti ja filosofisesti neutraalin tavan, parantaisimme hyvinvointiamme paljon enemmän kuin ostamalla oppaita, soseita, pilleiretä ja sensoreita.

Jonkun trendikkään pitäisikin brändätä meditointi uudelleen, ja keksiä sille joku kiva nimitys ja poseeraukset kuvia varten. Sitä odotellessa, kokeile haastaa itsesi 2 minuutin haasteella. Klikkaa auki alla oleva sivu ja noudata ohjeita. Jos haluat, voit kertoa kommentteihin onnistuitko vai et.

http://www.donothingfor2minutes.com/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s