Sensorit tekevät elämäntapasairauksista historiaa? #quantifiedself

Lähitulevaisuudessa: älykellosi kertoo sinulle että viimeisen kuuden kuukauden unen, liikunnan ja ravinnon laadun perusteella tulet aika todennäköisesti sairastumaan vakavasti ja ennenaikaisesti sydän- ja verensuonisairauteen, vaikka sinulla ei olekaan sellaiseen geneettistä rasitetta. Tiedät geneettisen rasitteen koska kaikillahan on peruspalveluna analysoitu oma geenikartta ja mahdolliset rasitteet. Kehossasi olevat sensorit jäljittävät koko ajan kaikkea tekemists, jolloin sinulla ja lääkärilläsi on reaaliaikainen analytiikka kaikista terveysriskeistä, joita elämäntapoihin ja veriarvoihin liittyy.

Muutatko elintapojasi? Vai ajattelitko jatkaa kunnes kello kertoo että todennäköisyys on 90%? Tai 100%? Vaikka henkilökohtainen tilastoharha poistuukin kun tieto ei ole riippuvainen “kyllä mä muistaakseni söin terveellisesti” -tyyppisestä analyysista, vaikuttaako se silti ihmisen käyttäytymiseen?

Lue lisää visiointia lääketieteen tulevaisuudesta:

http://gigaom.com/2013/10/11/your-doctor-is-going-digital-what-the-rise-of-medtech-means-for-you/


One thought on “Sensorit tekevät elämäntapasairauksista historiaa? #quantifiedself

  1. Niin no, en tiedä mitä muut tekevät, mutta minut Fitbit-tracker on saanut lisäämään kävelyä ja tehnyt tietoiseksi unen laadusta ja määrästä niin, etten enää yritä herätä ennen lapsia.

    Mittari nimittäin kertoo että saan nukkua parhaiten juuri klo 4-8 (lapset heräävät kahdeksalta), kun taas klo 23-04 lapset useimmiten heräävät tunnin välein.

    Mittarin käyttö teki myös selväksi miten vähän unta useimpina öinä saan ja kun luin Spark-kirjasta miten liikunta voi “rakentaa” aivoja aktivoimalla solutuotantoa aivoissa, askelten kerääminen mittarin innoittamana on ollut entistäkin motivoivempaa.

    Itse toivoisin automaattista pissatestiä tms joka kertoisi mikä kehon ravitsemustila on mikroravinnetasolla — Ts paljonko tarvitsisin eri vitamiineja ja kivennäisaineita, jottei niitä tulisi otettua turhaan.

    Samoin odotan helppokäyttöisiä sensoreita, jotka mittaavat ja varoittavat reaaliaikaisesti stressireaktiosta eli ajattelun tason laskusta. Näin voisin bongata entistä nopeammin koska minun kannattaa ignoroida omia ajatuksiani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s