Testipostaus: tarvitseeko digityöläinen tukikohdan vai riittääkö somekikkailu?

Pärjääkö digin parissa työskentelevä ihminen enää ilman omaa tukikohtaa avoimessa verkossa? Vaikka ei raivolla brändäisikään, vaan lähinnä siksi että olisi joku paikka joka on enemmän omassa kontrollissa kuin esim FB tai Twitter?

Lopetin tänään jo pidemmän ajan mietiskelyn jälkeen 7 vuotta pitämäni treeniaiheisen blogin Totuus löytyy raudasta, lähinnä koska aihepiiri alkoi olemaan ahtaan tuntuinen. Samalla päätin ottaa elvyttää tämän pari vuotta sitten avaamani toistaiseksi nimettömän blogin, sitä varten että voin treenata kirjoittamista ja katsoa vähän mikä aihe ottaa tuulta alleen, jos ottaa. Tykkään blogeista koska vanhatkin postaukset ovat helposti aina saatavilla, ja koska niissä on enemmän luovaa tilaa kikkailulle ja toisaalta “pitkän hännän” ansiosta ne kestävät paremmin aikaa kuin yksittäiset twitter -viestit, vaikka nekin ovat ihan kivoja. Yksinkertaisesti sisällön tuottajalla on ainakin jonkinlainen luova kontrolli omaan matskuunsa.

Mediamaailma on kyllä siinä mielessä muuttunut paljonkin, että en oikein usko ihmisten enää seuraavan sillä tavalla seuraamalla yksittäisiä blogeja kuin vaikka sitten 7 vuotta sitten, enemmänkin yksittäiset artikkelit saattavat saada hetkeksi paljon huomiota ja sitten hautautua, ja joskus nousta uudelleen. Siksi en edes nyt ainakaan toistaiseksi yritä mitään tiettyä teemaa, tavoitteellisuutta tai jatkuvuutta, vaan lähinnä harjoittelen kirjoittamista täällä suomeksi ja englanniksi. Joten en lähde ainakaan tässä vaiheessa markkinoimaan että seuratkaa 🙂

Otetaan yhdet suklaalevyt itseilmaisulle!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s